Как да добавите музика към Instagram Story

Създадени 8 март, 2024
инстаграм история музика

В днешната дигитална ера социалните медийни платформи се превърнаха в неразделна част от живота ни. Instagram, по-специално, придоби огромна популярност заради възможностите си за визуално разказване на истории. Една от най-ангажиращите функции на Instagram е възможността да добавяте музика към вашите истории. Независимо дали искате да създадете настроение, да изразите себе си или просто да забавлявате последователите си, добавянето на музика може да издигне вашите истории в Instagram на следващото ниво. В тази статия ще ви преведа през процеса на добавяне на музика към вашата история в Instagram с помощта на вградената музикална функция, както и как да добавите своя собствена музика с помощта на приложения на трети страни.

Защо да добавяте музика към историята си в Instagram?


Музиката има силно въздействие върху нашите емоции и може да подобри цялостното изживяване на вашата история в Instagram. Може да превърне ежедневния момент в запомнящ се и да създаде връзка с вашата публика. Като добавите музика към историята си в Instagram, можете да зададете тона, да предизвикате определени чувства и да направите съдържанието си по-ангажиращо и забавно. Независимо дали споделяте опит от пътуване, демонстрирате нов продукт или просто улавяте ежедневен момент, музиката може да добави тази допълнителна нотка на креативност и автентичност към вашата история.

Как да добавите музика към историята на Instagram с помощта на вградената функция за музика

Instagram направи невероятно лесно добавянето на музика към вашите истории с вградената си музикална функция. Ето как можете да го направите:

  1. Отворете приложението Instagram на мобилното си устройство и плъзнете надясно за достъп до камерата.
  2. Направете снимка или видеоклип за вашата история или изберете такъв от ролката на камерата.
  3. Докоснете иконата на стикера в горната част на екрана.
  4. Изберете стикера „Музика“ от наличните опции.
  5. Потърсете песен или прегледайте различните категории и плейлисти.
  6. След като намерите желаната песен, можете да я прегледате, като я докоснете.
  7. Регулирайте дължината на песента, като плъзнете плъзгача наляво или надясно.
  8. Персонализирайте външния вид на музикалния стикер, като го докоснете и изберете различни стилове.
  9. Преместете и преоразмерете музикалния стикер на желаното място във вашата история.
  10. Докоснете „Готово“, за да добавите музиката към вашата история в Instagram.

Като използвате вградената музикална функция, можете лесно да намирате популярни песни, да изследвате различни жанрове и да добавяте нотка персонализация към вашата история в Instagram.

Добавяне на ваша собствена музика към историята на Instagram с помощта на приложения на трети страни

Ако искате да добавите своя собствена музика към историята си в Instagram, можете да използвате приложения на трети страни, които предоставят тази функционалност. Ето някои популярни приложения, които ви позволяват да добавяте своя собствена музика към вашата история в Instagram:

  1. Spotify: С над милиони песни в своята библиотека, Spotify е чудесен избор за добавяне на ваша собствена музика към вашата история в Instagram. Просто създайте плейлист с песните, които искате да използвате, и го запазете в Spotify. След това отворете приложението Instagram, плъзнете надясно за достъп до камерата и следвайте същите стъпки, споменати по-рано, за да добавите музикален стикер. Докоснете опцията „Още“ и изберете Spotify, за да изберете вашия запазен плейлист.
  2. SoundCloud: SoundCloud е друга популярна платформа за откриване и споделяне на музика. Тя ви позволява да качвате свои собствени песни или да изследвате огромната колекция от генерирано от потребителите съдържание. За да добавите своя собствена музика от SoundCloud към вашата история в Instagram, отворете приложението SoundCloud, изберете песента, която искате да споделите, докоснете иконата за споделяне и изберете опцията „Истории на Instagram“.
  3. InShot: InShot е многофункционално приложение за редактиране на видео, което предлага набор от функции, включително възможност за добавяне на музика към вашите видеоклипове. Можете да импортирате своя собствена музика от библиотеката на вашето устройство или да изберете от колекцията на приложението. След като редактирате видеоклипа си в InShot, можете да го запишете в ролката на камерата си и след това да го качите във вашата история в Instagram.

Това са само няколко примера от многото налични приложения на трети страни, които ви позволяват да добавяте своя собствена музика към вашата история в Instagram. Разгледайте различни опции и намерете този, който отговаря на вашите нужди и предпочитания.

Стъпки за добавяне на ваша собствена музика към историята на Instagram


Сега, след като сте запознати с вградената музикална функция и приложенията на трети страни, нека преминем през стъпките, за да добавите своя собствена музика към вашата история в Instagram:

  1. Изберете музиката, която искате да добавите към вашата история в Instagram, и се уверете, че е запазена на вашето устройство или в приложението, което използвате.
  2. Отворете приложението Instagram на мобилното си устройство и плъзнете надясно за достъп до камерата.
  3. Направете снимка или видеоклип за вашата история или изберете такъв от ролката на камерата.
  4. Докоснете иконата на стикера в горната част на екрана.
  5. Изберете стикера „Музика“ от наличните опции.
  6. Вместо да използвате вградената музикална функция, докоснете опцията „Моята музика“ или „По избор“.
  7. Изберете източника, от който искате да добавите своя собствена музика (напр. Spotify, SoundCloud, InShot).
  8. Изберете конкретната песен или плейлист, който искате да добавите към вашата история в Instagram.
  9. Персонализирайте външния вид на музикалния стикер, като го докоснете и изберете различни стилове.
  10. Преместете и преоразмерете музикалния стикер на желаното място във вашата история.
  11. Докоснете „Готово“, за да добавите своя собствена музика към вашата история в Instagram.
  12. Следвайки тези стъпки, можете да добавите своя собствена музика и да покажете своя личен вкус и стил във вашите Instagram истории.

Съвети за отстраняване на неизправности при добавяне на музика към историята на Instagram


Понякога може да срещнете проблеми или трудности, докато добавяте музика към вашата история в Instagram. Ето някои съвети за отстраняване на неизправности, които да ви помогнат да преодолеете често срещаните предизвикателства:

  • Актуализирайте приложението си: Уверете се, че имате най-новата версия на приложението Instagram, инсталирана на вашето устройство. Актуализациите често включват корекции на грешки и подобрения, които могат да разрешат всякакви проблеми с добавянето на музика към вашите истории.
  • Проверете вашата интернет връзка: Стабилната интернет връзка е от съществено значение за достъп до музикалната библиотека и добавяне на музика към вашата история в Instagram. Уверете се, че сте свързани към надеждна Wi-Fi мрежа или имате силна клетъчна връзка за данни.
  • Изчистване на кеша и данните: Ако имате постоянни проблеми с добавянето на музика, изчистването на кеша и данните на приложението Instagram може да помогне. Отидете в настройките на вашето устройство, намерете приложението Instagram и изчистете кеша и данните. Имайте предвид, че това ще ви излезе от приложението, така че се уверете, че помните идентификационните си данни за вход.
  • Рестартирайте устройството си: Понякога простото рестартиране може да разреши временни проблеми и да възстанови функционалността на приложението. Изключете устройството си, изчакайте няколко секунди и след това го включете отново.
  • Свържете се с поддръжката на Instagram: Ако никой от горните съвети за отстраняване на неизправности не работи, можете да се свържете с поддръжката на Instagram за допълнителна помощ. Те може да са в състояние да предоставят конкретни решения или прозрения за проблема, пред който сте изправени.

Като следвате тези съвети за отстраняване на неизправности, можете да осигурите гладко и безпроблемно изживяване, когато добавяте музика към вашата история в Instagram.

инстаграм история музика 2

Творчески начини за използване на музика във вашата история в Instagram


След като вече знаете как да добавяте музика към вашата история в Instagram, нека разгледаме някои творчески начини да се възползвате максимално от тази функция и да подобрите разказването на истории:

  1. Саундтрак за приключения при пътуване: Ако споделяте преживяванията си от пътуване, добавянето на музика може да пренесе публиката ви до дестинацията и да усили емоциите, уловени във вашите снимки и видеоклипове. Изберете песни, които отразяват настроението и атмосферата на мястото, което посещавате.
  2. Подчертайте характеристиките на продукта: Ако представяте продукт или услуга, музиката може да ви помогне да създадете завладяваща и ангажираща история около тях. Използвайте оптимистични и енергични песни, за да подчертаете характеристиките и предимствата на продукта, или изберете песен, която е в съответствие с идентичността на марката.
  3. Емоционално разказване на истории: Музиката има силата да предизвиква емоции и да създава по-дълбока връзка с вашата публика. Използвайте го, за да подобрите емоционалното въздействие на вашите истории, независимо дали споделяте личен анекдот, прочувствено послание или мотивираща история.
  4. Моменти зад кулисите: Музиката може да добави забавен и игрив елемент към съдържанието зад кулисите. Изберете завладяващи мелодии или оптимистични песни, които да придружават видеоклиповете ви зад кулисите, давайки на публиката ви поглед към вашия творчески процес или ежедневие.
  5. Интерактивни преживявания: Експериментирайте с интерактивни елементи във вашата история в Instagram, като използвате музика. Например, можете да помолите публиката си да отгатне песента, която се изпълнява във фонов режим, или да създадете анкета, като ги помолите да изберат любимата си песен.

Като включите музика по креативен начин във вашите истории в Instagram, можете да ангажирате аудиторията си, да направите съдържанието си по-запомнящо се и да се откроите от тълпата.

Правни съображения при добавяне на музика към Instagram история


Въпреки че добавянето на музика към вашата история в Instagram може да бъде чудесен начин да подобрите съдържанието си, важно е да сте наясно с правните съображения и потенциалните проблеми с авторските права. Ето някои ключови точки, които трябва да имате предвид:

Нарушаване на авторски права: Използването на защитена с авторски права музика без разрешение може да доведе до нарушаване на авторски права. От съществено значение е да зачитате правата на артистите и създателите, като получите необходимите лицензи или разрешения, преди да използвате тяхната музика във вашите истории в Instagram.

Музика без възнаграждения: За да избегнете проблеми с авторските права, можете да използвате музика без възнаграждения, което е музика, която е лицензирана за специфични употреби без необходимост от индивидуални разрешения. Има няколко платформи, които предлагат широка гама от безплатна музика, като Soundstripe, Epidemic Sound и Artlist.

Лицензионни споразумения: Ако искате да използвате популярни песни във вашите Instagram истории, може да се наложи да получите лицензионни споразумения със съответните притежатели на права. Това може да включва свързване с изпълнителя или неговия звукозаписен лейбъл, за да договорите правилата и условията за използване на тяхната музика.

Признание: Когато използвате музика, която изисква признание, не забравяйте да посочите изпълнителя или източника по подходящ начин във вашата история в Instagram. Това може да стане чрез споменаване на името на изпълнителя, включително връзка към техния уебсайт или профил в социални медии, или използване на правилните тагове и хаштагове.

От решаващо значение е да се образовате относно законността на използването на музика във вашите истории в Instagram и да се уверите, че спазвате съответните закони и разпоредби за авторското право. Пренебрегването на тези съображения може да доведе до правни последици и да навреди на вашето онлайн присъствие.

Алтернативи за добавяне на музика към Instagram история


Ако добавянето на музика към вашата история в Instagram не е възможно или не е подходящо за вашето съдържание, има алтернативни начини да подобрите разказването на истории и да ангажирате аудиторията си. Ето няколко идеи:

Звукови ефекти: Вместо музика, можете да включите звукови ефекти, за да добавите дълбочина и атмосфера към вашата история в Instagram. Независимо дали става дума за звук на разбиващи се вълни, чуруликане на птици или отваряне на врата, звуковите ефекти могат да създадат по-завладяващо изживяване за вашата публика.

Озвучаване: Помислете дали да не използвате собствения си глас или гласа на разказвач, за да предоставите контекст и разказ на вашата история в Instagram. Това може да бъде особено ефективно за уроци, видеоклипове зад кулисите или съдържание за разказване на истории.

Надписи и текст: Използвайте надписи и текстови наслагвания, за да предадете вашето послание и да ангажирате аудиторията си. Можете да експериментирате с различни шрифтове, цветове и анимации, за да направите текста си визуално привлекателен и привличащ вниманието.

Визуални ефекти: Разгледайте различните визуални ефекти и филтри, налични в Instagram, за да подобрите визуалната привлекателност на вашите истории. От бумеранги до суперувеличения, има различни опции за добавяне на нотка креативност и уникалност към вашето съдържание.

Не забравяйте, че ключът е да експериментирате и да намерите алтернативни начини да направите историите си в Instagram ангажиращи и запомнящи се, дори ако музиката не е основният фокус.

Заключение


Добавянето на музика към вашата история в Instagram може да издигне вашето разказване на истории и да ангажира аудиторията ви по уникален начин. Независимо дали изберете да използвате вградената музикална функция или да добавите своя собствена музика чрез приложения на трети страни, възможностите са безкрайни. Не забравяйте да вземете предвид правните аспекти и проблемите с авторските права, когато използвате музика, и проучете алтернативни методи за подобряване на вашите Instagram истории, ако музиката не е подходяща за вашето съдържание. С тези съвети и техники можете да създавате завладяващи и запомнящи се истории в Instagram, които оставят трайно впечатление на вашите последователи. Така че давайте, разгърнете креативността си и оставете музиката да бъде саундтрака към вашата история в Instagram!

За съжаление музикалният стикер е основният метод за добавяне на музика към вашата история в Instagram. Въпреки че има алтернативни приложения и методи, те може да не предлагат същата безпроблемна интеграция като вградената музикална функция.

Наличието на песни в музикалната библиотека на Instagram може да варира в зависимост от вашето местоположение и лицензионни споразумения с музикални лейбъли. Ако не можете да намерите конкретна песен, тя може да не е лицензирана за използване във вашия регион.

Да, можете да добавяте музика както към снимки, така и към видеоклипове във вашата история в Instagram. Просто следвайте същите стъпки, споменати по-рано, за да добавите музикален стикер към вашата история.