Най-следвани акаунти в tiktok

Създадени 7 март, 2024
Потребители на Tiktok

TikTok, гигантът на социалните медии за споделяне на видео, продължава да доминира в дигиталната среда, като се гордее с над милиард активни потребители в световен мащаб. Метеоричният възход на платформата към славата може да се отдаде на нейната уникална комбинация от генерирано от потребителите съдържание, вирусни тенденции и силно персонализиран алгоритъм, който привлича потребителите часове наред. В тази статия се задълбочаваме в най-следваните акаунти в TikTok за 2024 г., разкривайки тайните зад техния успех и изследвайки набора от съдържание, което изстреля тези създатели до световна слава.

1. Khabane Lame (@khaby.lame)

Начело на нашия списък със зашеметяващ брой последователи, надхвърлящ 161 милиона, е Khabane Lame. Широко известен с името си в TikTok, @khaby.lame, този роден в Сенегал, базиран в Италия създател се изстреля към славата със своите безмълвни, но забавно ефективни сваляне на прекалено сложни видеоклипове „лайфхак“. Метеоричното издигане на Lame до челното място в TikTok беше предизвикано от неговата непретенциозна, обикновена привлекателност и умението му да се подиграва на абсурдите в живота с безумно изражение.

2. Чарли Д'Амелио (@charlidamelio)

Плътно след Lame е предишният носител на титлата, Charli D'Amelio, с над 152 милиона последователи. Прочута като кралицата на TikTok, танцувалното майсторство на Д'Амелио, съчетано със заразната й личност, я превърнаха в име сред потребителите на платформата. Въпреки че загуби първото си място от Lame, D'Amelio продължава да бъде една от най-влиятелните фигури на платформата, натрупвайки милиарди гледания и харесвания на нейното съдържание.

3. Бела Пуарч (@bellapoarch)

Трета в нашия списък е Бела Поарч, филипинско-американска TikTok сензация, която привлече масивни последователи от над 93,8 милиона последователи. Poarch скочи до небесата на славата с нейните хипнотични, поклащащи главата видеоклипове със синхронизиране на устни, спечелвайки титлата "най-харесвано" видео в TikTok в рамките на една година от присъединяването към платформата.

4. MrBeast (@mrbeast)

Известен с грандиозните си филантропски жестове и умопомрачителни предизвикателства, Джими „MrBeast“ Доналдсън успешно пренесе своята слава в YouTube в платформата TikTok. С над 93,4 милиона последователи, MrBeast е един от най-бързо развиващите се акаунти на платформата, предлагайки малки версии на неговите предизвикателства в YouTube и участвайки във вирусни тенденции.

5. Адисън Рей (@addisonraee)

Адисън Рей, най-известна със своите танцови хореографии, държи петото място с над 88,6 милиона последователи. Нейната популярност в TikTok се разшири и в други платформи, което доведе до сътрудничество с известни марки и изяви в популярни телевизионни предавания.

Tiktok расте

6. Зак Кинг (@zachking)

Зак Кинг, интернет личност и илюзионист, привлече вниманието на над 81,1 милиона последователи в TikTok. Известен със своите „вълшебни лози“, съдържанието на King е смесица от магия, илюзия и умни техники за редактиране, което го прави един от най-уникалните създатели на платформата.

7. Кимбърли Лоайза (@kimberly.loaiza)

Мексиканската певица и влогър Кимбърли Лоаиза е на седма позиция с над 80,9 милиона последователи. Известна с високоенергийните си видеоклипове и съдържание, което може да се свърже, Loaiza се превърна в обичана фигура сред испаноговорящата TikTok общност.

8. TikTok (@tiktok)

По ирония на съдбата официалният акаунт в TikTok се оказва на осмо място с над 79 милиона последователи. Акаунтът е известен с представянето на създатели, споделянето на актуализации на платформата и популяризирането на актуални хаштагове и предизвикателства.

9. Бурак Йоздемир (@cznburak)

Бурак Йоздемир (@cznburak)
Бурак Йоздемир, по-известен като Cznburak в TikTok, е турски готвач, който е натрупал над 74,7 милиона последователи. Невероятните кулинарни творения на Йоздемир и заразителната му усмивка го превърнаха в световна интернет сензация.

10. Дуейн „Скалата“ Джонсън (@therock)
Холивудската суперзвезда, Дуейн „Скалата“ Джонсън, допълва топ 10 с над 74,2 милиона последователи. Съдържанието на Джонсън в TikTok включва рутинни тренировки, видеоклипове зад кулисите и характерната за него марка мотивационно съдържание.

Почетни споменавания
Забележителни споменавания извън топ 10 включват Дикси Д'Амелио (@dixiedamelio) с 56,4 милиона последователи, Джейсън Деруло (@jasonderulo) с 58 милиона последователи и Селена Гомез (@selenagomez) с 58,9 милиона последователи.

Заключение

Докато TikTok продължава да се развива и разширява глобалния си обхват, списъкът с най-следваните акаунти на платформата непрекъснато се променя. От танцьори и комедианти до готвачи и холивудски суперзвезди, TikTok продължава да бъде платформа за разнообразно и креативно съдържание, привличайки милиони последователи от цял свят.

Независимо дали сте марка, която иска да си партнира с инфлуенсъри, или потребител, който иска да следва най-новите тенденции, следенето на най-следваните акаунти в TikTok може да предложи ценна информация за видовете съдържание, които резонират с аудиторията по целия свят.

По последни данни Чарли Д'Амелио държи титлата с милиони последователи, известна с увлекателните си танци и видеоклипове за синхронизиране на устните, които резонират с широка публика.

Съдържанието варира значително, но често включва танцови предизвикателства, комедийни скечове, синхронизиране на устни с популярни песни, уроци „Направи си сам“ и лайфстайл видеоблогове. Всеки творец внася своя уникален стил в платформата.

Последователността, автентичността и ангажираността са ключови. Създавайте съдържание, което резонира с вашата аудитория, ангажирайте се със съдържанието на други потребители, сътрудничете с влиятелни лица, използвайте тенденциозни хаштагове и оптимизирайте профила си за максимална видимост. Отнема време и отдаденост, но с правилния подход можете стабилно да увеличите последователите си.